fbpx

Z minimalistično podobo v prestižen svet mode.

Vloga
Oblikovanje identitete blagovne znamke
Oblikovanje in razvoj spletne trgovine
Sékai Attire je novo podjetje, ki ustvarja oblačila visoke mode, svojo inspiracijo pa išče v prefinjeni umetnosti japonske kulture. V nasprotju z znamkami hitre in instantne mode, ceni oblikovanje in razvoj kosov najvišje kakovsti. Prva kolekcija je v celoti narejena iz evropskih materialov, kjer je bilo opravljeno tudi vezenje in šivanje oblačil.

Po uspešnem oblikovanju prve kolekcije, je podjetje Sékai Attire za njeno predstavitev in prepričljiv zagon potrebovalo spletno trgovino ter identiteto blagovne znamke, ki bi odražala njena temeljna načela.

Kaj smo naredili

Pripravili smo minimalistično spletno trgovino, ki posodablja splet umetnosti, visoke mode in modernih trendovskih pridihov. Pri oblikovanju nas je vodila filozofija “manj je več”, saj črno-bela barvna paleta in veliko negativnega prostora dopuščata izstopanje estetskih fotografij izdelkov.

Zaradi specifičnosti pozicioniranja, ki nagovarja potrpežljivejšo kupko, ki ceni visoko vrednost modnih izdelkov ter skoraj zahteva navzočnost umetniškega čara, smo si dovolili prekršiti nekatera pravila standardne uporabniške izkušnje. V tem duhu smo ustvarili kataloški videz spletišča, ki ne spominja na klasično spletno prodajalno.

Pripravili smo tudi logotip napis, ki lepo sovpada z oblikovalkinim navdihom v japonski kulturi.

Pričevanje

Poleg profesionalnih veščin nas je presenetil človeški odnos, kar je naredilo sodelovanje toliko bolj prijetno in vredno zaupanja. Projekt so nadgradili s svojim kreativnim navdihom in hitro izvedljivostjo ter hkrat namenili veliko pozornosti našim željam in idejam. Te so na koncu uresničili ter nenazadnje presegli.

Darja Šmitran
/ Ustanoviteljica Sékai Attire